Geschiedenis

Op deze pagina leest u meer over de rijke historie van Van A naar Peter, in het verleden gestart als Peter's Party Service.

Historie van Van A naar Peter 

Peters Partyservice/Van A naar Peter is al enige jaren een bekende verschijning bij werk aan de weg. Ons bedrijf is ontstaan door de aanleg van het Klaverblad te Heerenveen. De eigenaar Peter Waterlander wilde graag een eigen catering bedrijf starten, maar is begonnen met een broodjeszaak in de winkelstraat van Heerenveen. In 1997 zocht hij contact met de bouwcombinatie ‘It fean’, welke bestond uit de aannemers: Koop Tjuchem, Ballast Nedam, Heijmans, Reef en KWS, of hij ook iets voor hen kon betekenen. Van stofzuiger tot koelkast en van koffie machines tot wekelijkse bestellingen van koffie, thee, soep, koeken, etc. Alles werd bij hem besteld. Tijdens de aanleg van dit project kwamen er vragen voor broodjes, lunches, hapjes, barbecues en warme maaltijden.

Van A naar Peter

Peter's Party Service

In 2001 werd de stap gemaakt om een loods te kopen en de broodjeszaak werd van de hand gelegd. Het pand aan de Appelhof te Oudehaske was de eerste locatie van Peters Partyservice. Vanuit Oudehaske werden vooral de drie noordelijke provincies bediend. Veelal maaltijden voor asfaltploegen maar ook barbecues, tuinfeesten, openingen en jubilea. Kortom; catering in de breedste zin van het woord. Met uiteraard grote sprongen maar ook diepe dalen.

Nieuwe keuken

In 2014 verhuisde het bedrijf naar serviceflat Heerenhage te Heerenveen. Deze keuken was een goede opstap naar de volgende stap. 

In 2017 hebben wij een nieuwe keuken uitgedacht waar wij in 2018 op de Hermes te Heerenveen operationeel mee waren. In november 2021 hebben wij ook deze productiekeuken weer verkocht aan restaurantgroep de Walrus. Hierdoor waren wij in staat om van twee panden naar één te gaan. Op onze nieuwe locatie aan het Business park Friesland West 3-5 staat dan ook onze compleet nieuwe hypermoderne keuken! 

 

Ook is Peters Partyservice/van A naar Peter sinds 2019 verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het bedrijfsrestaurant van Van Wijnen aan de K.R. Poststraat te Heerenveen.

 

Wij werken o.a samen met